Page 13 - Richter_Patika_18_3
P. 13

adásszünet volt. Ezeket a napokat általában tanulás utáni társasozással töltöttük, vagy diavetítőztünk. Még most is érzem a forró fém és a diafilm illatát! Megvolt ám annak is a maga hangulata!
Pár évvel később dupla örömmel mentem a szü- nidőben Tatabányára az ottani ismerősökhöz. Örömöm tárgya nem csak az volt, hogy talál- kozhattam velük, hanem az is, hogy magamba szívhattam a popkultúra külföldi változatát, ugyanis a lakótelepekre ebben az időben gyű- rűzött be a kábeltévé, akkori szemmel hihe- tetlen mennyiségű csatornával, köztük az én kedvencemmel, az MTV-vel (Music Television). Órákig néztük a poplistás videoklippeket és a szebbnél szebb reklámfilmeket.
Apropó video. Az első időben még képmag- nónak hívták, és felülről kellett behelyezni a VHS kazettákat, amiket általában Nyugat-Né- metországból szereztek be az emberek. Ez egy nagyon vicces időszak volt, és nagyon
élveztük, még ha német nyelven is ment minden. Ezt követően előrelépés volt, amikor előszinkronos filmekhez lehetett jutni. Ez még viccesebb volt, mert a film műfajától függetle- nül ugyanaz a monoton férfihang mondta alá a szöveget a színészek nemét és korát vagy a szituációt figyelmen kívül hagyva.
Ma már ezeken mosolygunk és nosztalgiával gondolunk rá, de a mai gyerekek nem nagyon tudják, miről beszélünk. Persze ez olyan, mint amikor nagyanyáink anekdotáztak nekünk az ő fiatalságukról, amiket áhítattal hallgattunk, de fogalmunk nem volt nekünk sem, milyen érzés lehetett például abroncsos szoknyában bálozni. És ez így van rendjén, hiszen amíg világ a világ, addig mindig is lesznek változá- sok, és a mai gyerekek leszármazottai fognak rácsodálkozni szüleik, nagyszüleik gyerekkori élményeire, az akkori technikára.
TZS
13
Kalmopyrin®
Mert bevált! A hármas hatású Kalmopyrin® hatékonyan csökkenti a lázat,
enyhíti a fájdalmakat és a gyulladásos tüneteket. Vény nélkül kapható gyógyszer.
Kalmopyrin® 500 mg tabletta, acetil-szalicilsavat tartalmazó. Alkalmazható enyhe és középerős fájdalmak: pl. fejfájás, fogfájás, hátfájás, ízületi fájdalmak és menstruációs fájdalom; továbbá lázas, hűléses és reumás megbetegedések kezelésére. Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott. Gyermekeknek bárányhimlő és influenza vírusfertőzés esetén ellenjavallt. Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. www.kalmpyrin.hu Gyógyszerbiztonsági Osztály: +36 1 505 7032, drugsafety@richter.hu Version ID: KEDP/VAACRL. Lezárási dátum: 2016. 08. 16.
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
12 éves kortól


   11   12   13   14   15